Vegetarisk smash burgare

Denna vegetariska smash burgare är full av smak med anamma vegofärs, krispig fejkon och en underbar klassisk burgardressing. En riktig fullträff till middag!

Vegetarisk smash burgare
4 portioner
Hamburgare
  • Anamma formbar vegofärs 825 g
  • gul lök 2 st
  • vitlöksklyfta 3 st
  • rödbeta 0.5 st
  • barbequesås 1 msk
  • rökt paprikapulver 2 msk
  • japansk soja 2 msk
  • grönsaksfond 1.5 msk
  • rapsolja 1 msk
  • svartpeppar 2 krm
Klassisk burgardressing
  • vegansk majonnäs 2 dl
  • gul lök 10 g
  • ättiksgurka 10 g
  • vitlöksklyfta 1 st
  • paprikapulver 2 tsk
  • vitvinsvinäger 2 tsk
  • tomatketchup 2 msk
  • amerikansk senap 2 msk
  • salt 2 krm
  • svartpeppar 2 krm
Fejkon
  • tofu 230 g
  • japansk soja 3 msk
  • liquid smoke 2 tsk
  • rapsolja 2 msk
  • agavesirap 1 tsk
Aiolimajonnäs
  • vegansk majonnäs 2 dl
  • vitlöksklyfta 1 st
  • pressad citron 5 cl
Coleslaw
  • vitkål 0.5 st
  • morot 1 st
  • rödlök 1 st
  • vegansk majonnäs 150 g
  • pressad citron 5 cl
  • dijonsenap 1 msk
  • strösocker 1 tsk
  • salt 2 krm
  • svartpeppar 2 krm

Tillagning
50 minuter

🍲 Lägg till receptet
💰 Jämför butiker
🛒 Handla ingredienserna
Spara 30% på din mathandel genom att jämföra först