Gubbröra

Gubbröra är en älskad svensk klassiker som kombinerar smakerna av ansjovis, ägg och potatis. Den krämiga konsistensen från crème fraiche kompletteras med den salta smaken av ansjovis och den friskhet som dill och gräslök tillför. Servera på knäckebröd eller rågbröd för den bästa upplevelsen.

Gubbröra

Ingredienser

6 portioner
  • potatis 3 st
  • ägg 4 st
  • gul lök 1 st
  • smör 15 g
  • ansjovisfilé 125 g
  • crème fraiche 100 ml
  • färsk dill 1 kruka
  • färsk gräslök 1 knippe
  • salt och svartpeppar 2 krm
  • kapris 5 st
  • knäckebröd 6 skiva

Tillagning
45 minuter

🍲 Lägg till receptet
💰 Jämför butiker
🛒 Handla ingredienserna
Spara 30% på din mathandel genom att jämföra först