Wallenbergare - Klassisk Svensk Rätt

Klassiska wallenbergare när de är som bäst! Saftiga biffar på kalvfärs, ägg och grädde som serveras med en krämig potatispuré, ärtor och brynt smör. Komplettera med syrliga rårörda lingon för en fulländad måltid.

Wallenbergare - Klassisk Svensk Rätt
4 portioner
Wallenbergare
  • kalvfärs 500 g
  • salt 1 tsk
  • vispgrädde 3 dl
  • smör 50 g
  • svartpeppar 2 krm
  • ägg 3 st
  • ströbröd 2 dl
Potatispuré
  • salt 1 tsk
  • vispgrädde 1 dl
  • smör 50 g
  • potatis 800 g
  • muskotnöt 1 krm
  • mjölk 0.5 dl
Servering
  • brynt smör 100 g

Tillagning
45 minuter

🍲 Lägg till receptet
💰 Jämför butiker
🛒 Handla ingredienserna
Spara 30% på din mathandel genom att jämföra först