Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost är en läcker vegetarisk rätt som passar perfekt att bjuda på. Aubergineskivorna blir mjuka och goda tillsammans med den krämiga fetaosten och den smakrika tomatsåsen. En riktig höjdare som enkelt kan varieras med olika kryddningar!

Skriv ut
Dela
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

Ingredienser

  • aubergine 400 g
  • gul lök 1 st
  • vitlöksklyfta 2 st
  • krossade tomater 800 g
  • vitt vin 100 ml
  • torkad oregano 7 g
  • torkad timjan 7 g
  • honung 15 ml
  • olivolja 150 ml
  • salt 2 krm
  • peppar 2 krm
  • fetaost 300 g
  • färska örter 20 g

Tillagning

🍲 Lägg till receptet
💰 Jämför butiker
🛒 Handla ingredienserna
Spara 30% på din mathandel genom att jämföra först